Inhoudsopgave

Vrijwel elke onderneming heeft een bankrekening waarop het gelden ontvangt van afnemers. Tegenwoordig wordt in Nederland gebruik gemaakt van het IBAN systeem. Dit betekent dat elk rekeningnummer uit een vaste lengte bestaat, waarbij het bankrekeningnummer begint met een landcode, vervolgens een controlegetal gevolgd door een nationaal rekeningnummer. Niet in alle landen wordt het IBAN systeem gevolgd. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld China en de Verenigde Staten. Tegenwoordig bestaan er diverse websites om te controleren of het IBAN nummer bestaat. Ook voeren de Nederlandse banken een IBAN naam check uit. Hierbij wordt gecontroleerd of de ingevulde begunstigde overeenkomt met het bijbehorende IBAN nummer. Hiermee kunnen foutieve overboekingen worden voorkomen.

Bankrekeningnummer

Op deze pagina worden een aantal veelgebruikte bankrekeningnummers van ondernemingen en organisaties gepresenteerd. Bij het uitvoeren van betalingen aan leveranciers wilt u vaak nog een extra controle doen om er zeker van te zijn dat u het juiste bankrekeningnummer heeft gehanteerd. Deze pagina kan daarbij een hulpmiddel zijn. Hanteer onderstaande tabel en voorkom dat u foutieve overboeking doet. Ook bij de controle van de betaalbatch kan onderstaande tabel een goede aanvulling zijn in uw betaalprocedure.

Begunstigde IBAN Nummer
Belastingdienst NL86 INGB 0002 4455 88
CJIB Verkeersboete NL56 INGB 0705 0051 00
Eneco NL 10 ABNA 024 012 0000
Kamer van Koophandel NL31 DEUT 0319 8105 77
Nuon IBAN NL54 INGB 0000 0005 03

In bovenstaande tabel zijn alle IBAN nummers opgenomen van organisaties die hun rekeningnummer kenbaar hebben gemaakt op hun eigen website. Dit betreft ook de bron voor de gepresenteerde gegevens. Mocht een rekeningnummer zijn gewijzigd laat het ons dan alstublieft weten door een reactie achter te laten. Zo houden we de website up to date.

Reacties

Leave A Comment

Roel

Fijn artikel, maar...

Toch meer hulp nodig?

Gerelateerde pagina's