Wat is een standaardbankverklaring?

De standaardbankverklaring is een document die kan worden aangevraagd bij een bank veelal ten behoeve van de accountant. Met behulp van dit document ontvangt de accountant gegevens die moeten worden vermeld in de jaarrekening.

Hoe vraag ik een verklaring aan?

Een standaardbankverklaring wordt aangevraagd via de bank. De Nederlandse banken kennen allemaal een andere werkwijze om een standaardbankverklaring aan te vragen. Hieronder vermelden we voor de drie grootste Nederlandse banken hoe een verklaring moet worden aangevraagd ten behoeve van de accountant.

ABN AMRO Bank

ABN AMRO biedt de mogelijkheid om een standaard bankverklaring aan te vragen via internetbankieren of door het invullen van een formulier. Het aanvraagformulier van ABN AMRO Bank vind je hier.

ING Bank

Bij de ING Bank kan een standaardbankverklaring worden aangevraagd via een online formulier. Op het formulier kunnen alle entiteiten worden ingevuld waarvoor een standaardbankverklaring wordt gevraagd. Let op dat het formulier moet worden ondertekend door een bevoegd persoon bij de bank. De link naar het formulier vind je hier: aanvraagformulier. Het ondertekende formulier kan naar bankverklaring@ing.nl worden gestuurd.

Rabobank

Bij de Rabobank kan een standaardbankverklaring aangevraagd worden via hun website. Ga naar service > financiële overzichten > bankverklaring aanvragen. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een standaardbankverklaring via een formulier aan te vragen. De link naar het formulier van de Rabobank vind je hier: aanvraagformulier Rabobank. Het getekende formulier kan naar bedrijven@rabobank.nl o.v.v. standaard bankverklaring worden gestuurd.

Gegevens accountants

Op het formulier van de standaardbankverklaringen moeten ook de gegevens van de accountant worden ingevuld, waaronder de naam van de organisatie, het kvk nummer en adres. Voor de vier grootste auditors van Nederland (big4) staan hieronder de gegevens vermeld van de hoofdvestiging:

Deloitte

Naam organisatie: Deloitte Accountants B.V.
KvK nummer: 24362853
Straat: Wilhelminakade 1
Postcode: 3072 AP Rotterdam

EY

Naam organisatie: Ernst & Young Accountants LLP
KvK nummer: 24432944
Straat: Boompjes 258
Postcode: 3011 XZ Rotterdam

KPMG

Naam organisatie: KPMG Accountants N.V.
KvK nummer: 33263683
Straat: Laan van Langerhuize 1
Postcode: 1186 WB Amstelveen

PwC

Naam organisatie: Pricewaterhouse Coopers Accountants N.V.
KvK nummer: 34180285
Straat: Thomas R. Malthusstraat 5
Postcode: 1066 JR Amsterdam

Reacties

Leave A Comment

Roel

Fijn artikel, maar...

Toch meer hulp nodig?

Gerelateerde pagina's