BTW Schema

4.67/5 (3)

Hieronder treft u een BTW schema aan met de hoofdregels van de omzetbelasting / btw / vat in Nederland. Het schema maakt allereerst een onderscheid tussen levering van goederen en het verrichten van diensten. Vervolgens bepaalt u of het gaat om een inkoop of een verkooptransactie. Tot slot bepaalt u of het gaat om een levering of dienst aan of van een ondernemer of particulier. Nadat u deze stappen heeft doorlopen weet u welk BTW percentage u moet toepassen en hoe u dit dient te verwerken in de BTW aangifte.

Voor meer informatie met betrekking tot de omzetbelasting wordt verwezen naar de volgende pagina op deze website: Omzetbelasting.

Let op! Er gelden tal van uitzonderingen op dit schema, bijvoorbeeld met betrekking tot de plaats waar (voor de BTW) de dienst wordt verricht. Raadpleeg bij twijfel altijd een BTW-specialist. Administratievoeren.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten door toepassing van dit schema.

Voor een groter formaat klik op onderstaande link:
BTW schema

Link naar groter schema.

Beoordeel deze pagina

3 thoughts to “BTW Schema”

  1. Goedemiddag,

    Nu doet zich het volgende voor:
    Ik ben de verkoper van goederen. Afnemer is Belgische firma met BTW nummer. Afleveradres is haven Rotterdam in Nederland. Wat moet ik dan met de BTW op de factuur?

    Groet,

    Lili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *